Nikšić i Radončić za vanredne izbore zbog aktuelne političke situacije u BiH

ODRŽAN SASTANAK

Nikšić i Radončić za vanredne izbore zbog aktuelne političke situacije u BiH

Objavljeno na dan 04.09.2019 - 14:54 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Socijaldemokratske partije BiH Nermin Nikšić primio je danas u posjetu predsjednika Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića. Tema sastanka bila je aktuelna politička situacija.

Na sastanku su jasno usaglašeni stavovi dvije stranke vezane za izmjene Izbornog zakona. Dogovoreno je da predstavnici stranaka u državnom Parlamentu što hitnije traže izmjene Izbornog zakona, koje bi, osim uvođenja elektronskog glasanja i videonadzora na izbornim mjestima, omogućile uvođenje instituta vanrednih izbora.

"Vanredni izbori bi bili najbolje, a možda i jedino rješenje za trenutni zastoj u formiranju vlasti u BiH, čije posljedice u posljednjih desetak mjeseci najviše osjete građani. Bespredmetno je da se lokalni izbori sljedeće godine održe, ukoliko se ne može obezbijediti njihovo fer i korektno održavanje", zaključak je sa sastanka.

Na sastanku je usaglašeno i kako je je nedopustivo održavanje izbora u kojima jedna stranka ima mogućnost da, 24 sata pred izbore, promijeni 6.500 članova izbornih komisija.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!