Nikšić: SDP i Naša stranka da imaju jednog kandidata za općinske načelnike

ZAJEDNIČKI NASTUP

Nikšić: SDP i Naša stranka da imaju jednog kandidata za općinske načelnike

Objavljeno na dan 11.11.2019 - 13:41 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Predsjednik Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić danas je u Sarajevu najavio širenje stranke na područje Foče, zajednički nastup na lokalnim izborima unutar Bh. bloka, a komentarisao je i mali Schengen te branio postojanje Ureda visokog predstavnika u BiH.

Nikšić je istakao da je opredjeljenje SDP-a BiH biti stranka svih građana Bosne i Hercegovine u svim njenim krajevima.

"Nastavit ćemo širenje SDP-a u sredinama u kojima to nije na zadovoljavajućem nivou. Pred nama je stvaranje SDP-a u Foči. Također, naša želja je da s partnerima u Bh. bloku (Naša stranka, op.a.) napravimo jedan dogovor o zajedničkom nastupu na budućim lokalnim izborima kako bi imali po jednog kandidata za načelnika", rekao je Nikšić dodavši da stranke treba da zadrže nezavisnost kroz različite liste za skupštine.

Također, Nermin Nikšić je branio postojanje Ureda visokog predstavnika kazavši kako pojedine snage iz loših razloga žele da on bude ugašen.

"Živimo u državi u kojoj je OHR potreban jer ovdje nacionalne stranke jedne drugima stvaraju prostor za homogeniziranje biračkog tijela i naroda, a time prikrivaju prave probleme u BiH", kazao je Nikšić.

Glede popularne ideje malog Schengena Nikšić je kazao kako je načelno za takvu vrstu saradnje među državama Zapadnog Balkana.

"Ideja oko mini Schengena je jako interesantna i slobodnijim protokom ljudi i dobara države jačaju ekonomiju. Evropska unija je upravo tako - otvaranjem granica, ostvarila ekonomski napredak", zaključio je Nikšić.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!