NiP Bihać: Turistička zajednica Grada Bihaća bez kormilara otplovila u privatne vode; Ramić Sej podržao savez SDA-PoMAK

Saopćenje

NiP Bihać: Turistička zajednica Grada Bihaća bez kormilara otplovila u privatne vode; Ramić Sej podržao savez SDA-PoMAK

Objavljeno na dan 08.07.2020 - 08:26 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba sinoć je stiglo saopćenje Naroda i Pravde Bihać koje prenosimo u cjelosti.

Narod i Pravda Bihać: Turistička zajednica Grada Bihaća bez kormilara otplovila u privatne vode; Ramić Sej podržao savez SDA-PoMAK

Danas je na sjednici Gradskog vijeća na Dnevnom redu bio Izvještaj o radu i finansijski izvještaj TZ Grada Bihaća, na istoj su vijećnici Nezavisnog kluba Narod i Pravda ukazali na problematiku neimenovanja direktora Turističke zajednice, s obzirom da vijećnik Armin Amidžić skoro dvije godine obnaša ovu funkciju kao vršilac dužnosti. Pored toga što je zakonski upitno ovakvo dugoročno obavljanje pozicije dirketora kao VD, veliki problem su uslovi za poziciju direktora koje vijećnik Amidžić ne ispunjava.

Tako možemo reći da je Turistička zajednica Grada Bihaća dvije godine bez kormilara i potpuno je očekivano da neko ko ne posjeduje potrebne uslove za upravljanje Turističkom zajednicom “odveze” taj društveni brod u privatne vode.

Svim Bišćankama i Bišćanima je ovaj izvještaj dostupan na internet stranici Grada Bihaća i kada bilo ko pogleda ovaj izvještaj vidjet će svu nesposobnost direktora i onih koji ga podržavaju. Svu bahatost i neznanje pokazao je i vijećnik/direktor Amidžić koji je glasao za vlastiti izvještaj, što je u sukobu interesa, ali na njegovu sreću njegov glas nije bio presudan jer se koaliciji PoMAK-SDA pridružio i Sej Ramić glasajući za isti.

Želimo se osvrnuti i na rad novoimenovanog predsjedavajućeg, a nakon kršenja Statuta kada je dotični imenovan, prekršeni su i svi propisi kada je riječ o dostavljanju materijala za ovu sjednicu. Od SDA smo i očekivali ovakvo ponašanje, ali od sada već bivših kolega iz PoMAKA, nismo mogli očekivati da će se tako brzo prilagoditi SDA načinima i metodama, a da neće biti složni kada je riječ o obećanim projektima famoznog plana “10 za Bihać”.

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!