''Ništa mu nisam zamjerila'': Supruga Tome Zdravkovića otvorila dušu

Sjećanje

''Ništa mu nisam zamjerila'': Supruga Tome Zdravkovića otvorila dušu

Objavljeno na dan 09.10.2019 - 13:30 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Nedavno je navršeno 28 godina otkada je preminuo Toma Zdravković, a njegova supruga Gordana prisjeća se kako je izgledao život sa pjevačem. Ona se nakon njegove smrti vratila u Kanadu, gdje živi i njihov sin Aleksandar.

"Naš susret se dogodilo u Torontu sasvim slučajno. Toma je pjevao u nekoj kafani, ja sam tada bila jako mlada i voljela sam pjesmu i kafanu. 

Odatle je sve počelo, a nakon toga smo se vjenčali i živjeli zajedno do njegove smrti", kaže Gordana i dodaje:

"Kad dođem u Srbiju uvijek mislim da ću se sresti sa njim. Dok ne dođem na njegov grob ne mogu da shvatim da ga stvarno nema više."
Nije mu zamjerala što je bio zaljubljive prirode.

"Meni to nije smetalo, vjerovatno jer je on svuda pronalazio inspiraciju i sretao mnoge žene. Uopšte ne sumnjam da se zaljubljivao mnogo puta, jer je bio takve prirode. Recimo pjesma Danka bila mi je jako draga, a kad sam upoznala Danku onda mi je bila još draža", kaže Tomina supruga i objašnjava kako je njihov brak opstao sve te godine:

"Sve njegove gluposti, ali i lijepe stvari, to je bio on. Stvarno je bilo nemoguće tu nešto promijeniti. Ponekad sam samo htjela da mu pomognem u određenim situacijama, ali nikad mu nisam nešto branila ili se svađala, već sam samo govorila: 'proći će to, pusti, ako si se zaljubio odljubićeš se', i to je sve išlo kroz šalu. Vjerovatno je tu bilo svega, ali sam ga ja gledala kroz drugu stranu", rekla je Gordana, piše Blic.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!