Marketing USKinfo.ba
Nisvet Jusić: USK-a će biti primjer jednakih šansi za sve građane

Saopćenje

Nisvet Jusić: USK-a će biti primjer jednakih šansi za sve građane

Objavljeno na dan 05.08.2019 - 13:56 | Izvor: USKinfo.ba |


Na adresu USKinfo.ba stiglo je saopćenje Nezavisnog bloka, koje prenosimo u cjelosti. 

“Skupština USK je u nekoliko navrata prihvatala prijedlog zaključka kojim se od menadžmenta Doma zdravlja Bužim tražilo da ambulante porodične medicine stavi u funkciju i time približi usluge primarne zdravstvene zaštite građanima. Logično je da ljekar i medicinski tim dođu u ambulantu na terenu, a ne da svi građani moraju odlaziti u centralni objekat do istog tog ljekara. Ono što me posebno motiviralo da uporno otvaram ovo pitanje je činjenica da u svim općinama USK rade ambulante porodične medicine, a na području općine Bužim to nije bio slučaj. 

Ne prihvatam da se nešto može u jednoj lokalnoj zajednici, a u drugoj ne. Cilj je u funkciju staviti sve ambulante porodične medicine po mjesnim zajednicama. Ohrabruje činjenica da se počelo raditi na ovom problemu. Čestitam menadžmenu Doma zdravlja Bužim i očekujem da dovrše ovu aktivnost,” izjavio je Nisvet Jusić, zastupnik Nezavisnog bloka u Skupštini Unsko-sanskog kantona nakon što je u realizaciju krenula njegova inicijativa o uspostavljanju sistema jednakih uslova za pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti svim građanima Bužima, kao što je to slučaj u ostatku ovog kantona.

Podsjećamo da je temeljno načelo Nezavisnog bloka društvo jednakih šansi te da su država i donosioci odluka u sistemu zakonodavne i izvršne vlasti upravo najodgovorniji sloj društva koji je u ovom slučaju imao obavezu osigurati pristup primarnoj zdravstvenoj zaštiti u USK po jednakim uslovima, navodi se u saopćenju.
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!