Njemačka Graničnoj policiji BiH poklonila opremu vrijednu 150.000 KM

DONACIJA

Njemačka Graničnoj policiji BiH poklonila opremu vrijednu 150.000 KM

Objavljeno na dan 12.09.2019 - 08:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


U sjedištu Granične policije BiH danas je organizovana primopredaja donacije specijalističke opreme Saveznog ministarstva za unutrašnje poslove, izgradnju i zajednicu Njemačke ovoj agenciji u vrijednosti od 150.000 KM.

Ovom prilikom direktor Granične policije Zoran Galić primio je ambasadora Njemačke u BiH Margret Ueber, kojoj je ovo i prva posjeta policijskoj agenciji na nivou BiH.

Galić i Ueberova su potpisali sporazume o donaciji pet GPS uređaja, 55 mobilnih čitača šasija i zaštitne opreme za policijske službenike, saopćeno je iz Granične policije.

Na sastanku je razgovarano o nastavku podrške Njemačke, koja je Graničnoj policiji BiH do sada donirala opremu u vrijednosti oko devet miliona KM i organizovala veliki broj obuka za pripadnike ove policijske agencije.

Tokkom 2018. i devet mjeseci ove godine realizovane su brojne aktivnosti uz podršku Vlade NJemačke s ciljem operativnog jačanja agencije, a time i povećanja opšte i bezbjednosti na granici, u graničnom pojasu i na aerodromima u BiH.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!