Njemačka: Migrant iz Iraka osuđen na doživotnu robiju zbog silovanja i ubistva djevojčice

POKUŠAO POBJEĆI

Njemačka: Migrant iz Iraka osuđen na doživotnu robiju zbog silovanja i ubistva djevojčice

Objavljeno na dan 10.07.2019 - 12:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Njemački sud u srijedu je osudio 22-godišnjaka iz Iraka na doživotnu robiju zbog silovanja i ubistva 14-godišnje učenice Susanne iz zapadnog grada Mainza.

Izričući presudu, suci u oblasnom sudu u Wiesbadenu također su naveli posebnu težinu zločina, učinivši skoro nemogućim prijevremeno oslobađanje nakon 15 godina robije čovjeka imenovanog samo kao Ali B, u skladu s njemačkim zakonom o zaštiti privatnosti.

Oblasni sud proglasio je Alija B krivim za silovanje i ubistvo Susanne, prije više od godinu dana u šumi u blizini kvarta Wiesbadena, Erbenheim.

Tijelo djevojčice pronađeno je 6. juna 2018. u rupi u zemlji blizu željezničke pruge, otprilike dvije sedmice nakon njenog nestanka, zahvaljujući dojavi policiji.

Kratko nakon Susanninog ubistva, Ali B i njegova porodica vratili su se u Irak, ali je on uhapšen nekoliko dana kasnije u planinskom sjevernom Iraku pod kurdskom vlašću, nakon čega ga je vratila u Njemačku savezna policija.

Tužioci su optužili iračkog izbjeglicu da je zadavio Susannu kako bi prikrio silovanje. On je djelovao u hladnokrvnom, ciljanom i zločinačkom maniru, tvrde oni.

Ali B priznao je ubistvo 14-godišnje djevojčice na početku suđenja, ali je negirao silovanje.

Optuženik je uputio izvinjenje Susanninoj majci u završnom obraćanju sudu.

Ali B suočava se s još jednim suđenjem za silovanje 11-godišnje djevojčice. To će suđenje biti zatvoreno za javnost, prenosi dpa.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!