Njemačka zapošljava studente iz BiH, evo ko može otići

Upućen poziv

Njemačka zapošljava studente iz BiH, evo ko može otići

Objavljeno na dan 07.01.2020 - 10:55 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Agencija za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine uputila je poziv zainteresiranim studentima upisane na univerzitete i visoke škole u Bosni i Hercegovini da dostave prijave za rad u SR Njemačkoj tokom ljetnog raspusta u 2020. godini. 

Poziv se realizira u okviru Programa ferijalnog rada koji se odvija u saradnji sa Saveznom agencijom za rad SR Njemačke.

Za Bosnu i Hercegovinu u 2020. godini je odobreno 150 mjesta, od čega je studentima u Federaciji BiH dodijeljeno 96 mjesta,  u RS 48, a onima u Brčko Distriktu BiH šest mjesta.

Kako je navedeno, na ovaj poziv mogu se prijaviti isključivo redovni studenti univerziteta i visokih škola u BiH koji nisu upisani u posljednju godinu studija.

Ostali uvjeti su vrlo dobro i dobro vladanje njemačkim jezikom i raspoloživost za rad u Njemačkoj u periodu koji nije kraći od dva mjeseca. Također, studenti se ne bi trebali ograničavati na neku regiju ili mjesto u kojem žele raditi, te bi trebali biti spremni za rad u što više industrijskih sektora u kojima se nude poslovi.

Prijave se mogu dostavljati službama za zapošljavanje ili direktno Agenciji za rad i zapošljavanje Bosne i Hercegovine do 22 januara.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!