Nogometni savez BiH ulaže po 100.000 eura u stadione u Sarajevu i Banjoj Luci

GRANTOVI UEFA-E I FIFA-E

Nogometni savez BiH ulaže po 100.000 eura u stadione u Sarajevu i Banjoj Luci

Objavljeno na dan 05.11.2019 - 07:27 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nogometni savez Bosne i Hercegovine će u narednom periodu u saradnji sa lokalnim zajednicama i klubovima uložiti u infrastrukturu stadiona u Sarajevu i Banjoj Luci.

NS BiH je osigurao finansijska sredstva iz grantova UEFA-e i FIFA-e namijenjenim infrastrukturnim projektima, a radi se o ugradnji barijera i elektronskih čitača karata na ulazima na stadionima "Asim Ferhatović Hase" u Sarajevu i Gradskom stadionu u Banjoj Luci. NS BiH je za oba projekta odvojio po 100.000 eura.

Ugradnja barijera i elektronskih čitača je u Mostaru na stadionu Pod Bijelim brijegom, na Grbavici u Sarajevu i na stadionu Bilino Polje u Zenici već završena.

S obzirom na veći broj ulaza na stadionu "Asim Ferhatović Hase", 100.000 eura koje je NS BiH odvojio neće biti dovoljno, te će dodatnih 100.000 eura uplatiti Općina Centar.

U Banjoj Luci se očekuje saglasnost Grada Banja Luka na potpisani sporazum između NS BiH, FK Borac i izabranog ponuđača.

Sistem barijera podrazumijeva i kompletan softver i hardver za štampanje ulaznica i njihovu kontrolu prilikom ulaska na stadion.

Osim ovih projekata, NS BiH će u narednom periodu unaprijediti reflektorsku rasvjetu na stadionima BH Telekom Premijer Lige BiH.

Također, planirano je i unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica u Sarajevu, pravljenje Sportskog centra FS RS u Prnjavoru, te proširenje Trening centra NS BiH u Zenici.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!