Norveška od 15. jula otvara granice za 20 evropskih zemalja

PRIPREMLJENA LISTA

Norveška od 15. jula otvara granice za 20 evropskih zemalja

Objavljeno na dan 10.07.2020 - 13:45 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Norveške vlasti donijele su odluku da će od 15. jula ukinuti ograničenja putovanja, odnosno otvoriti granice za 20 evropskih zemalja, uključujući Francusku, Njemačku i Veliku Britaniju, te tri pokrajine susjedne Švedske.

Norveška, koja nije članica Evropske unije, ali pripada putničkoj zoni Schengenskog područja bez granica, trenutno ima neka od najstrožijih ograničenja putovanja u Evropi zbog pandemije koronavirusa.

Ipak, od 15. jula u Norvešku će moći ući i državljani Danske, Islanda i Finske. Spisku zemalja kojima Norveška otvara granice dodate su i Španija, Grčka i Nizozemska. Ovaj popis će se ažurirati svakih 14 dana na temelju podataka o epidemiološkoj situaciji.

Bugarska, Hrvatska, Luksemburg, Portugal, Rumunija i Mađarska ostat će na popisu zemalja za koje i dalje vrijede mjere ograničenja u Norveškoj, kao i ukupno 18 švedskih regija, javlja Reuters.

Za državljane zemalja izvan Evrope također su i dalje zatvorene norveške granica, kao što su Rusija, Turska, Ukrajina ili Bosna i Hercegovina.

Foto:EPA-EFE
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!