Nova optužnica protiv Zijada Turkovića

Napad na službenu osobu

Nova optužnica protiv Zijada Turkovića

Objavljeno na dan 15.06.2015 - 14:57 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Rukovoditelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Zijada Turkovića Zike (1966.) iz Sarajeva radi napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti.

Optuženi se tereti da je 10.06.2014. godine, udario zavodskog službenika koji vrši poslove sigurnosti, te mu nanio lakšu tjelesnu povredu u predjelu glave, nakon čega je optuženi Turković savladan i odveden u ćeliju, pri čemu je opet pokušao udariti navedenog zavodskog policajca, nakon čega je vezan lisicama. 

Također, optuženi se tereti da je 20.03.2015. godine, prilikom primanja posjete, kada nije dozvoljeno da mu bude uneseno osam bočica sa napitkom, napadao i vrijeđao na nacionalnoj osnovi i uputio prijetnje spomenutom zavodskom službeniku, kao i upravitelju Pritvorske jedinice. 

Optuženi se tereti da je napao službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine u vršenju poslova čuvanja osoba koje su lišene slobode, uslijed čega je službena osoba zadobila lake tjelesne opovrede i ozbiljno zaprijetio da će napasti službenu osobu u instituciji Bosne i Hercegovine. 

Turković je optužen da je počinio kazneno djelo-napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, otkrivanju ili lišenju slobode počinitelja kaznenih djela, saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!