Nova tuga u porodici bivšeg specijalca RBiH: Poginule mu kćerke, sada mu umro otac

...

Nova tuga u porodici bivšeg specijalca RBiH: Poginule mu kćerke, sada mu umro otac

Objavljeno na dan 01.03.2020 - 10:20 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Tuga u porodici Midhata Ušto, bivšeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, nastavljena je i sedmice nakon što je sahranio dvije kćerke Elmu (20) i Ilmu (19), koje su poginule u saobraćajnoj nesreći 16. februara kod Geteborga.

Bivši specijalac je prije dva dana u Švedskoj saznao da mi je u Sarajevu preminuo njihov otac.

Vijest nam je potvrdila osoba bliska porodici Ušto, koji nam nije mogao pisati tuga koja je je često imao priliku čuti priče o povezanosti djeda Alije i njegovih unuka Elme i Ilme.

„Alija je živio u Sarajevu. Teško je kazati, ali je umro od tuge za svojim unukama, koje su ga često znale posjetiti u BiH. Porodici saučešće i sabur“, kazao nam je prijatelj porodice Ušto za Radiosarajevo.ba.
Midhat Ušto je tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, bio jedan od heroja pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH. Poslije rata odselio se u Švedsku gdje živi i radi.

„I ovdje, među Bosancima, Midhat je u Geteborgu bio omiljen. Nadam se da će imati snage da sve ovo izdrži što ga je zadesilo“, dodao je.

Bosanska zajednica u Švedskoj bila je jedinstvena nakon što je stigla vijest da su u tragičnoj nesreći poginule vrijedne kćerke Midhata Ušte, koji je nakon rata napustio BiH i došao živjeti i raditi s porodicom u Geteborgu.

Na jednoj Facebook grupi bio je otvoren žiro-račun pomoći za porodicu Midhata Ušte, koji je sada ostao bez tri člana uže porodice.

Prema saznanjima portala Radiosarajevo.ba, prikupljena su određena novčana sredstva koju će moderatori grupe dodijeliti porodici bivšeg pripadnika Specijalne jedinice MUP-a RBiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!