Novi pokušaj: Zvizdić sazvao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

BiH

Novi pokušaj: Zvizdić sazvao sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH

Objavljeno na dan 02.10.2019 - 10:47 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Denis Zvizdić sazvao je za sutra 9. sjednicu Kolegija Predstavničkog doma PSBiH.

Na dnevnom redu, između ostalog, nalaze se urgencija za dostavu prijedloga članova stalnih komisija Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, određivanje nadležne komisije za razmatranje Izvještaja o izdatim ispravama i odbijenim zahtjevima za izdavanje isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene za 2017. i Izvještaja o realizaciji izdatih isprava za vanjskotrgovinski promet oružja, vojne opreme i robe posebne namjene u 2017, određivanje nadležne komisije za razmatranje Godišnjeg izvještaja Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine za 2018.

Na dnevnom redu nalazi se i određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Edite Đapo, Saše Magazinovića i Mirjane Marinković-Lepić kojom se Vijeće ministara BiH obavezuje da donese okvirni zakon o primjeni međunarodnih konvencija iz oblasti zaštite okoliša koje je ratificirala Bosna i Hercegovina.

Također, Kolegij bi trebao razmatrati i određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Edite Đapo, Saše Magazinovića i Mirjane Marinković-Lepić da se u okviru Zakona o javnim nabavkama uvrsti kriterij 'zelene javne nabavke' kao instrument za zaštitu okoliša i održivi razvoj. 
Također je potrebno da sve javne institucije, na svim nivoima vlasti, donesu zelene akcione planove u kojima se navode različite aktivnosti i mjere podrške za zelenu ili održivu javnu nabavku.

Određivanje nadležne komisije za razmatranje poslaničke inicijative Aide Baručije kojom se zadužuje Vijeće ministara da uradi analizu sigurnosti tehničke opremljenosti na željezničkim stanicama u Bosni i Hercegovini".

Na dnevnom redu su i informacija o stanju u Izvozno-kreditnoj agenciji Bosne i Hercegovine – IGA, razmatranje poslaničkih pitanja Damira Arnauta kao i tekuća pitanja.

Početak 9. sjednice Kolegija Predstavničkog doma PSBiH zakazan je u 12 sati.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!