Novi protesti u Beogradu: Blokiraćemo cijelu Srbiju

Regija

Novi protesti u Beogradu: Blokiraćemo cijelu Srbiju

Objavljeno na dan 24.11.2021 - 18:55 | Izvor: USKinfo.ba | N1


Ispred Predsedništva Srbije počeo je protest povodom predloga Zakona o referendumu i inicijativi, kao i Zakona o eksproprijaciji, ali i protiv dolaska kompanije Rio Tinto i uništavanja Makiša.

Ukoliko donesu ova dva zakona, pozvaćemo građane na blokadu upozorenja – blokiraćemo na sat vremena autoputeve u Srbiji, ukoliko predsjednik Republike bude potpisao te zakone, blokiraćemo autoputeve, blokiraćemo cijelu Srbiju, tražićemo da Srbija stane, rekao je na skupu Savo Manojlović iz inicijative Kreni-promeni. On je rekao da ovo neće biti prazno obećanje, jer ne govore ovo da bi se pojavljivali, naglašavajući – “mi nismo političari, ne interesuju nas izbori”. Neke će možda uhapsiti, ali nikada nas neće sve zaustaviti, poručio je.

Ulica kralja Milana je zatvorena.

Sava Manojlović iz inicijative Kreni-promeni kaže da su došli da pokažu snagu građana.

Obraćajući se okupljenima rekao je da Srbija nije kolonija niti afričko pleme, i da će sve koji budu podržavali Rio Tinto smatrati saradnikom okupatora. „Ne interesuju nas interesi bilo čijih kompanija, ne interesuju nas američki interesi, ruski, kineski, interesi EU. Ovdje će se prvo voditi računa o interesima Republike Srbije i svih njenih građana“, naveo je.

Uzmite ključeve, ti ključevi su simbol naših domova, možda držite ključeve roditeljskog doma, možda kuća vaših baka i deka, novim zakonom o eksproprijaciji, moći će da oduzimaju ljudima domove, rekao je Manojlović, dok su svi zveckali ključevima, zviždali i negodovali.

Foto: Nova.rsTAGOVI

PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!