Novi spot grupe Camino Verde: Da se pita naša pamet, samo bi se pjevalo!

Album ''Šareno''

Novi spot grupe Camino Verde: Da se pita naša pamet, samo bi se pjevalo!

Objavljeno na dan 13.05.2018 - 12:04 | Izvor: USKinfo.ba |


Grupa  "CAMINO VERDE", sastavljena od studenata iz Bihaća, osnovana je početkom devedesetih godina u Sarajevu. Kao klupska atrakcija, u svojoj karijeri bilježi bezbroj nastupa kod nas i u svijetu. Do sada je snimila 7 studijskih, jedan live album i jedan video album. Oni su bili među prvima koji su dobili naziv, "narodna" grupa, baš zbog svog načina sviranja što svojih, što zbog obrada drugih pjesama. 
 
Njihov uticaj na domaće pjevače i bendove je nemjerljiv, baš zbog načina i ophođenja prema glazbi, u smislu fleksibilnosti od velikih koncerata, preko klubova, privatnih, te razno-raznih zabava, a njihov repertoar već dugo godina koriste sve grupe koje se na ovaj način bave zabavom, a Zabava je bila i ostala jedini motiv grupe još od vremena njihovog početka.
 
Novi spot, "NIGDJE NEMA TAKVIH LJUDI", odaju taj način i duh sviranja, svojstven samo, "narodnim", grupama. Ova pjesma je najavni singl jednog od vrhunskih ostvarenja grupe, pod nazivom, "šARENO", koji bi trebao ugledati svjetlo dana pred kraj ljeta, i na kojem se nalazi 15 novih pjesama. 
 
Video za pjesmu  je uradila agencija "TRIK", I napravljen je od snimaka sa raznih nastupa i koncerata grupe, a pjesma je jedna vrsta vesele domaće kompozicije, sa jasnom porukom, da smo, "kad se sve sabere i oduzme", svi "mi", ipak fini ljudi,  i po teoriji autora pjesme, Ade Iftića, i dugogodišnjeg saradnika, klavijaturiste Nere Ramića, da pripadamo vrsti Dobrih Naroda, koje ne može ni rat posvađati.
 
Na albumu je grupa ostvarila suradnju sa poznatim glazbenim stvaraocima poput Alena Islamovića, Mirka Šenkovskog - Geronima, Migosa i  Emira Hota. Album je dobio ime "šARENO", zbog raznih glazbenih žanrova koje je grupa koristila u pjesmama. Autor svih pjesama je Ado Iftić, koji potpisuje produkciju sa Marinom Meštrovićem. Trenutno grupa "CAMINO VERDE",  pored mnogobrojnih nastupa, priprema i snimanje spotova za pjesme, "RUžICA", i "TRAMVAJ ZA iLIDŽU".
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!