Marketing USKinfo.ba
Novozelandska premijerka pomogla drugoj majci i svojim potezom oduševila zemlju

!

Novozelandska premijerka pomogla drugoj majci i svojim potezom oduševila zemlju

Objavljeno na dan 04.04.2019 - 14:44 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Novozelandska premijerka Jacinda Ardern potvrdila je u četvrtak da je platila račun druge majke u nevolji što će zasigurno povećati njenu ionako rastuću popularnost zbog ponašanja nakon terorističkog napada na džamije u Christchurchu.

Ardern je oklijevala odgovoriti na pitanja o slučaju koji su otkrili društveni mediji, a koji je uključio majku dvoje djece koja je bila ispred premijerke u redu na blagajni supermarketa i koja je tada shvatila da nema novčanik.

"(Ardern) je prije neki dan platila kupovinu moje prijateljice u supermarketu koja je zaboravila torbu, a uz to je vukla dvoje vrišteće djece", napisala je na Twitteru Helen Burness dodajući: "kao da je i ovako ne volimo".

Ardern je na brzinu završila nastup pred medijima u četvrtak nakon što je upitana zašto je pomogla ženi dodajući samo: "zbog toga što je majka".

38-godišnja premijerka rodila je prošlog juna kćerku Neve postavši tako druga premijerka na svijetu koja je rodila tokom dužnosti.

Širom svijeta hvaljena je zbog suosjećanja i odlučne reakcije na teroristički napad na dvije džamije u novozelandskom gradu Christchurchu 15. marta u kojima je ubijeno 50 muslimanskih vjernika.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!