NS BiH postavio dezinfikacione tunele kao uslov, struka ne preporučuje njihovu upotrebu

ŠTA ĆE SE DESITI

NS BiH postavio dezinfikacione tunele kao uslov, struka ne preporučuje njihovu upotrebu

Objavljeno na dan 14.05.2020 - 13:24 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Nogometni savez Bosne i Hercegovine je kao jedan od uslova da se sezona u Premijer ligi BiH nastavi naveo postavljanje dezinfekcionih tunela ispred stadiona.


No, u današnjem redovnom obraćanju javnosti ispred Kriznog štaba Federacije Bosne i Hercegovine član ovog tijela epidemiolog Davor Pehar je istakao kako se uopće ne preporučuje njihova upotreba.

"Zavod za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine je na temelju upita koje smo dobili sa terena već u pisanoj formi poslao svoje očitovanje o dezinfekcionim tunelima. Još uvijek ne postoje egzaktni naučni pokazatelji da su dezinfekcioni tuneli učinkoviti i, shodno tome, mi u Zavodu za javno zdravstvo FBiH nismo mogli preporučiti njihovu upotrebu", rekao je Pehar koji obnaša funkciju direktora za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine.

Sada nam ostaje sačekati stav Nogometnog saveza BiH i vidjeti da li će ostati pri svom stavu da unatoč ovom stručnom mišljenju klubovi moraju imati dezinfekcione tunele u okviru stadiona.

Također, čelnici NS BiH su poručili kako će oni klubovima pomoći na način da će kupiti dezinfekcione tunele, a ukoliko poslušaju struku i odustanu od toga, vidjet ćemo da li će tim planiranim novcem pomoći klubovima na neki drugi način.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!