Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju

SAD

Nude dvije nagrade od 7.500 dolara za informaciju ko je zapalio džamiju

Objavljeno na dan 21.05.2019 - 10:11 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Bostonski odsjek Federalnog biroa za alkohol, duhan, vatreno oružje i eksplozive saopćio danas da nudi nagradu za pomoć u rješavanju slučaja podmetanja požara.

Vlasti u američkoj saveznoj državi Connecticut ponudile su nagradu od 5.000 dolara za informacije koje bi dovele do hapšenja i procesuiranja osobe koja je zapalila džamiju u gradu New Havenu, prenosi Tanjug.

Vatra je 12. maja oštetila dva sprata Dijanet džamije u New Havenu, a gradonačelnik je prošle sedmice izjavio da su vlasti pronašle dokaze da je zapaljivi uređaj ili materijal korišten za izazivanje ovog požara.

"Napad na vjersku instituciju - bilo koju religiju - podstaknut mržnjom je odvratan i užasan", rekao je Lamont na Twitteru.

Pored nagrade Federalnog birao (ATF) i država Connecticut preko Programa za prevenciju podmetanja požara nudi do 2.500 dolara za informacije koje vode do hapšenja i osude počinilaca, navodi agencija.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!