Marketing USKinfo.ba
O jednoj gladnoj baki bruji region, a policija već zna za nju: Ukrala hljeb, jogurt i par banana

HRVATSKA

O jednoj gladnoj baki bruji region, a policija već zna za nju: Ukrala hljeb, jogurt i par banana

Objavljeno na dan 07.02.2020 - 11:42 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


U Bjelovaruje prekjuče u trgovačkom centru u Ulici Andrije Hebranga u krađiprehrambenih artikala – hljeb, jogurt, i par banana, uhvaćena 71-godišnjakinja, koja je u torbi pored kase te artikle prenijela, ali ju je zaustavio član obezbjeđenja koji joj je proizvode oduzeo, saopštila je policija.

Zaustavljena je na kasi gdje je platila dio proizvoda. Ostatak je bio skriven u torbi. Ukrala je osnovne prehrambene namirnice.

– Policijski službenici bili su u ovom slučaju dužni da izađu na mjesto događaja i utvrde identitet ove gospođe. S tim da mogu da napomenem da u trenutku dojave policijski službenici ne znaju ko je i šta ukrao. Mi smo dužni da onome ko prijavi slučaj dostavimo podatke o identitetu zbog eventualne privatne tužbe – objasnila je za RTL Direkt bjelovarska policijska službenica Maja Babir Grubić.

O gladnoj baki iz Bjelovara koja je ukrala hranu priča cijela Hrvatska. Koliko se može vidjeti prema komentarima, većina je brani i osuđuje trgovinski lanac, policiju i obezbjeđenje koje je prijavilo slučaj.

RTL Direkt nezvanično saznaje da je žena već poznata policiji jer je nekoliko puta krala. Ali i u tim slučajevima je krala hranu, za sebe i mačke.

Bjelovar ima 40.000 stanovnika, a gradonačelnik Dario Hrebak, kojeg je ovaj slučaj iznenadio, smatra kako se dobro brinu za svoje siromašne sugrađane.

– Odgovorno tvrdim da u Bjelovaru ne može da bude gladnih. Imamo pučku kuhinju koju grad sufinansira s 300.000 kuna godišnje. Pa i ova gospođa ako je zaista u problemu može da potraži pomoć u mojoj kancelariji – rekao je.

Za krađu hrane 71-godišnja baka moraće da odgovara samo ako je tuži trgovinski lanac.

Sličan primjer dogodio se prije nekoliko godina u Italiji kada je beskućnik ukrao kobasicu i sir. Italijanski sud je odlučio tada da krađa hrane zbog gladi i očaja nije zločin, piše Index.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!