Obilježen Dan nezavisnosti u Bihaću - održana svečana akademija

Položena cvijeća na mezarja i groblja širom Bihaća

Obilježen Dan nezavisnosti u Bihaću - održana svečana akademija

Objavljeno na dan 29.02.2016 - 18:02 | Izvor: USKinfo.ba |


Povodom 1. marta- Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, delegacija gradske uprave Bihać, gradski  vijećnici, predstavnici Skupštine USK-a, federalni ministar poljoprivrede Šemsudin Dedić, predstavnici boračkih udruženja Armije R BiH i HVO,te političkih partija, položili su danas cvijeće na centralno spomen obilježje poginulim braniocima Bihaća na mezarju Humci, a potom i na katoličkom groblju Žegar, partizanskom groblju Borići i mezarju dr.Irfana Ljubijankića, ministra vanjskih poslova Vlade R BiH.


U sklopu obilježavanja jednog od najvećih praznika države BiH, u Vijećnici grada Bihaća održana je i svečana akademija na kojoj su o značaju Dana nezavisnosti BiH govorili Nijazija Maslak, profesor historije, Enver Mustafić, dopredsjedavajući GV Bihać, Dragan Polimanac, ministar poljoprivrede USK-a i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća.

U svojim obraćanjima Nijazija Maslak i Dragan Polimanac, istakli su da je danas država BiH Dejtonskim sporazumom jako fragmentirana , sa dva entiteta, deset kantona i Distriktom Brčko, ali je, dodaju , nezavisna i zemlja za koju se i u miru još bori.  

Mi smo prije 24.godine rekli da smo za demokratsku BiH, ali nažalost bilo je i onih koji to nisu željeli i koji su željeli provesti neke druge ideje i planove. Zahvaljujući našim braniocima izborili smo opstanak bošnjačkog i hrvatskog naroda na ovim prostorima , a potom opstanak i države BiH i danas moramo sagledati stanje i reći da moramo učiniti sve da smanjimo nezaposlenost i da smanjimo odlazak mladosti iz BiH. Samo tako ćemo očuvati u miru našu državu i stoga samo istinom i međusobnim uvažavanjem i tolerancijom možemo ovu zemlju uvesti u EU i NATO , što je danas naš strateški cilj“- kazao je gradonačelnik Galijašević.  

Svečana akademija upotpunjena je i sa nekoliko sevdalinki koje je uz pratnju Almira i Mirze Budimlića izvela Nejra Karabegović.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!