OBJAVLJEN JAVNI POZIV: Općina Bosanska Krupa sufinansira projekte NVO

Grant duplo veći

OBJAVLJEN JAVNI POZIV: Općina Bosanska Krupa sufinansira projekte NVO

Objavljeno na dan 28.01.2020 - 08:52 | Izvor: USKinfo.ba |


Općina Bosanska Krupa je objavila Javni poziv za (su)finansiranje projekata NVO u 2020. godini. Grant za ovu namjenu uvećan je duplo u odnosu na prošlu godinu i iznosi 20 hiljada KM. Poziv je otvoren 15 dana, dakle do 10. februara (ponedjeljak).

Pravo predlaganja projekata po javnom pozivu imaju udruženja i druge nevladine organizacije registrovane u BiH, sa sjedištem na teritoriji općine Bosanska Krupa, čiji će se projekti realizirati na području Bosanske Krupe u budžetskoj 2020. godini, a odnose se na oblasti: ljudska prava i prava djeteta; jačanje demokracije; zapošljavanje; socijalna sigurnost i zdravstvena zaštita; obrazovanje; kultura i sport.

Po javnom pozivu za realizaciju projekata može se prijaviti jedan ili više projekata. Maksimalan iznos sredstava za (su)finansiranje jednog projekta iznosi 1.500,00 KM, a maksimalan iznos koji može dobiti jedna NVO iznosi 2.000,00 KM.

Javni poziv koji osim ovih informacija sadrži spisak neophodne i popratne dokumentacije, kriterije, te način apliciranja kao i prijavni obrazac, dostupni su i na stranici Općine Bosanska Krupa po linkom http://opcinabosanskakrupa.ba/javni-poziv-za-su-finansiranje-projekata-nvo-sredstvima-budzeta-opcine-bosanska-krupa-za-2020-godinu/ 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti kod stručnog saradnika za rad s mladima i nevladinim organizacijama, lično, putem telefona (+387 37 961 460) ili mail-a: ranelak@opcinabosanskakrupa.ba
  
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!