Obustava posjeta i zabrana izlaska iz migrantskih centara svim migrantima

BiH

Obustava posjeta i zabrana izlaska iz migrantskih centara svim migrantima

Objavljeno na dan 25.03.2020 - 11:17 | Izvor: USKinfo.ba | ba.n1info.com


Federalni štab civilne zaštite donio je naredbu da se obustavi posjeta i izlazak svih migranata u svim izbjegličko-prihvatnim centrima, privremenim prihvatnim centrima i azilantskom centru na području FBiH.

Na šestoj vanrednoj sednici donesena je i naredba da se zabranjuje rad privatnih stomatoloških ordinacija i privatnih zubotehničkih laboratorija na području FBiH, a naređuje se domovima zdravlja da organizuju pružanje hitnih stomatoloških usluga.

Preporučuje se kantonalnim organima za inspekcijske poslove i kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova da, u okviru provjera kršenja mjera o izolaciji, pored prekršajnih mjera koriste i odredbe Krivičnog zakona FBiH i krivične odgovornosti za krivična djela protiv zdravlja ljudi, sprečavanja službene osobe u vršenju službene dužnosti i napada na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti. 

Preporučuje se objavljivanje imena i prezimena kao i mjesta boravka, odnosno prebivališta osoba za koje se utvrdi da ne postupaju u skladu s izrečenim mjerama izolacije.

Kantonalnim, općinskim/gradskim štabovima civilne zaštite preporučuje se da sagledaju mogućnost iznalaženja adekvatnog prostora za smještaj i izolaciju osoba koje krše mjere o izolaciji. Šestom vanrednom sjednicom predsjedavala je zapovjednica Jelka Milićević, saopćeno je iz FUCZ-a.

Foto:N1
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!