Odbrana domaćim snagama - Premijer USK-a sa predstavnicima Saniteksa: Moguća proizvodnja maski i zaštitne odjeće

Domaće snage

Odbrana domaćim snagama - Premijer USK-a sa predstavnicima Saniteksa: Moguća proizvodnja maski i zaštitne odjeće

Objavljeno na dan 20.03.2020 - 07:35 | Izvor: USKinfo.ba | vladausk.ba


Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić, sa savjetnikom Ilfadom Medićem, održao je, jučer u Bihaću, radni sastanak sa Nerminom Purićem, rukovodiocem lokacije SANITEX , Velika Kladuša.

Nermin Purić je pojasnio proizvodnju SANITEX-a, koji posluje od 1962 godine i proizvodi gaze i proizvode od gaze, zavoje i gipsane zavoje,medicinske flastere, setove prve pomoći. S obzirom da je ova firma jedini proizvođač sanitetskih i higijenskih proizvoda u BiH premijer Ružnić i gospodin Purić razgovor su bazirali na činjenicama u trenutnoj epidemiološkoj situaciji izazvane pandemijom coronavirusa.

Purić je potvrdio Ružniću mogućnost da se, u slučaju potrebe, Saniteksovi pogoni u Bužimu i Velikoj Kladuši preorjentišu u dijelu proizvodnje za potrebe proizvodnje jednokratnih zaštitnih maski,kapa, navlaka za obuću, jednokratnih zaštitnih odijela.

Kroz razgovor, došlo se do zaključka da je potrebno u prioritet snabdijevanja staviti tržište USK-a. Uprava Sanitex-a već provodi aktivnosti na blagovremenim nabavkama materijala za daljnju proizvodnju zaštitne opreme, kazao je Purić.
PODIJELI OVU VIJEST
KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!