Odgođeno poništavanje diplome direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

PROSVJETNA INSPEKCIJA RS

Odgođeno poništavanje diplome direktora OSA-e Osmana Mehmedagića

Objavljeno na dan 05.09.2019 - 14:12 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Prosvjetna inspekcija RS uvažila je molbu rektora Univerziteta za poslovne studije Banja Luka Radovana Klincova da bude odgođeno postupanje po rješenju inspektora kojim im je naloženo da ponište diplomu direktora Obavještajno-sigurnosne agencije BiH Osmana Mehmedagića.

Rektor Univerziteta za poslovne studije Banja Luka je putem advokata, kako su nam to obrazložili u Prosvjetnoj inspekciji RS, izjavio žalbu na rješenje prosvjetnog inspektora, kojim je naloženo da se poništi i oglasi ništavom diploma na ime Osman Mehmedagić i ujedno podnio i molbu za odlaganje izvršenja rješenja. 

"Žalbu je prvostepeni organ dostavio na nadležno postupanje drugostepenom organu, odnosno Ministarstvu za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo. Na osnovu dostavljene molbe za odlaganje izvršenja rješenja, dozvoljeno je odlaganje rješenja prosvjetnog inspektora, do okončanja postupka po žalbi koji se vodi pred nadležnim drugostepenim organom", navela je Prosvjetna inspekcija RS u odgovoru za Klix.ba. 
Zaključili su da su mogućnosti postupanja u smislu podnošenja žalbe od subjekta kontrole, pokretanja drugostepenog postupka, upravnog spora i drugo, definisane Zakonom o opštem upravnom postupku, a od čega na kraju i zavisi konačan ishod inspekcijskog postupka.

Inspektorat Republike Srpske ranije je donio rješenje kojim je naložio poništavanje fakultetske diplome direktora Obavještajno-sigurnosne agencije.

"Na osnovu zahtjeva Tužilaštva Bosne i Hercegovine za provjeru zakonitosti sticanja diplome Mehmedagić Osmana, izdate od Fakulteta poslovnih studija čiji je pravni sljednik Univerzitet poslovnih studija Banja Luka, Prosvjetna inspekcija RS je 30. jula izvršila vanrednu inspekcijsku kontrolu u navedenoj visokoškolskoj ustanovi", rekli su iz Inspektorata RS-a.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!