Odgođeno poništenje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću

ENTITETSKA INSPEKCIJA

Odgođeno poništenje diplome direktoru OSA-e Osmanu Mehmedagiću

Objavljeno na dan 30.10.2019 - 11:40 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Inspektorat Republike Srpske prihvatio je žalbu Univerziteta za poslovne studije Banja Luka i odgodio poništenje diplome generalnom direktoru Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Osmanu Mehmedagiću.

Univerzitet za poslovne studije Banja Luka je putem punomoćnika Inspektoratu RS podnio zahtjev za odlaganje izvršenja rješenje prosvjetnog inspektora RS do okončanja upravnog spora pred sudom, pokrenutog protiv drugostepenog rješenja Ministarstva za naučno-tehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo RS, a kojim je odbijena žalba Univerziteta na rješenje prosvjetnog inspektora.

U predmetnom zahtjevu se između ostalog navodi da bi izvršenjem pomenutog rješenja nastala šteta i štetne posljedice za Univerzitet za poslovne studije Banja Luka i za direktora OSA-e Osmana Mehmedagića, te da zakonom ili drugim propisom nije isključena mogućnost odlaganja izvršenja rješenja.
"Odlučujući po navedenom zahtjevu, ovaj organ je dozvolio odlaganje izvršenja rješenja do donošenja konačne sudske odluke u upravnom sporu, koji se vodi pred Okružnim sudom u Banja Luci, povodom podnesene tužbe", saopćeno je iz Inspektorata RS.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!