Određen pritvor Krajišnicima uhapšenim u akciji ''Tekila''

NEOVLAŠTENA PRODAJA DROGE

Određen pritvor Krajišnicima uhapšenim u akciji ''Tekila''

Objavljeno na dan 08.08.2019 - 09:07 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kantonalni sud u Bihaću odredio je jednomjesečni pritvor za četiri osobe koje su uhapšene u akciji "Tekila" na području Krajine, a terete se za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga.

U akciji koju su zajedno proveli SIPA i MUP USK 31. jula uhapšeno je ukupno pet osoba. One su predate u nadležnost Tužilaštvu USK, a postupajući tužilac je zatražio pritvor za H. Z., D. Š., M. A. i E. Z. B. 

Pritvor je zatražen i određen zbog bojazni da bi boravkom na slobodi osumnjičeni ometali krivični postupak utjecajem na svjedoke, zatim zbog postojanja naročitih okolnosti izvršenja konkretnog djela, koje opravdavaju strah da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo i zbog postojanja vanrednih okolnosti zbog kojih bi puštanje osumnjičenog na slobodu rezultiralo narušavanjem javnog reda.

Izvršeni su pretresi na pet lokacija na području USK i pronađeno je 1.122 grama praškaste materije koja asocira na opojnu drogu speed, kao i 570 komada tableta koje asociraju na opojnu drogu ecstasy, biljna zelena materija koja asocira na opojnu drogu marihuanu te mobilni telefoni, digitalne vage, drobilice za biljne materije, puška i municija.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!