Održana promocija publikacije ratnih amblema 5.korpusa Armije R BiH

Ratni amblemi jedinica 5. korpusa Armije R BiH 1992.-1995.

Održana promocija publikacije ratnih amblema 5.korpusa Armije R BiH

Objavljeno na dan 02.03.2015 - 23:53 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


U prisustvu ratnih komadanata 5.korpusa Armije R BiH , predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti grada Bihaća i USK-a, prijatelja i porodice, Bišćani Osman Sulić i Husein Hadžić večeras su u Gradskoj galeriji Bihać promovisali publikaciju pod nazivom "Ratni amblemi jedinica 5.korpusa Armije R BiH 1992.-1995.

Kako su istakli, publikacija je nastala entuzijazmom i željom da se na jednom mjestu nađu svi ili većina amblema jedinica 5.korpusa Armije R BiH.

“Nadamo se da će i ostali pripadnici jedinica 5.korpusa Armije R BiH , kao i drugi, ustupiti svoje ambleme, a sve u svrhu upotpunjavanja ove publikacije , te da ćemo na taj način dati doprinos da se otrgnu od zaborava neke bitne spoznaje o identitetu krajiških boraca i njihovoj borbi u odbrambeno-oslobodilačkom ratu “- kazali su autori Sulić i Hadžić.

O značaju publikacije za prezentiranje odbrambeno-oslobodilačkog puta 5.korpusa 5.korpusa su govorili Mirsad Selmanović, ratni načelnik štaba 5.korpusa ARBiH, Izudin Sarčević, pomoćnik komadanta 5.korpusa za moral i aktualni premijer USK-a, Hamdija Abdić, ratni komadant 502.Viteške brigade i predsjednik Organizacije branioci BiH. Istakli su da je neophodno pisati knjige o odbrambeno-oslobodilačkom ratu i časnoj borbi boraca 5.korpusa Armije R BiH, prvenstveno zbog mlađih generacija koje moraju znati ko je i kako branio svoju domovinu.

“Ova publikacija je vrijedan doprinos u nastojanju da se ne zaboravi i ne ponovi agresija na R BiH. Istovremeno, ona je jedan od ugaonih kamena temeljaca kulture sjećanja i kulture obilježavanja događaja iz proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992.-1995.godine”- kazao je Izudin Saračević, jedan od promotora.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!