Ogrešević: Ako u SDA računaju da ćemo automatski ''uskočiti'' u većinu, onda se varaju

Predsjednik A-SDA

Ogrešević: Ako u SDA računaju da ćemo automatski ''uskočiti'' u većinu, onda se varaju

Objavljeno na dan 06.02.2019 - 18:09 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Nermin Ogrešević, predsjednik A-SDA, komentirao je najnovija dešavanja u vezi s formiranjem vlasti u BiH te istakao da ta stranka nije ničiji „rezervni igrač“.

- Prije svega, A-SDA nije ničija rezervna klupa, tako da, ako u SDA računaju da ćemo automatski „uskočiti“ u većinu nakon što je Bh. blok odbio da koalira s nacionalnim strankama, onda se varaju. Mi smo odmah poslije izbora postigli dogovor s našim partnerima iz SBB-a i PDA i, kad je u pitanju većina na federalnom i državnom nivou, planiramo djelovati zajedno, kao blok - rekao je Ogrešević.

Dodao je da u ovom trenutku A-SDA ne vodi niti je vodila ikakve zvanične pregovore sa SDA. 

- Da je pregovora bilo, sigurno bi o tome bili obaviješteni predstavnici medija jer se budućnost države ne dogovara tajno i po kafanama. Spremni smo da se odazovemo na poziv, prvanstveno, Bh. bloka, ako taj smatra da ima kapacitet da formira vlast, ali i drugih stranaka, uključujući SDA.

Još jednom želim istaći da će A-SDA razgovarati isključivo kao dio bloka, zajedno sa SBB-om i PDA, a naš eventualni ulazak u većinu će zavisiti od spremnosti druge strane da podrži naša programska načela. Ne zanima nas da budemo dio vlasti po svaku cijenu - kazao je Ogrešević.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!