Okuplja se rukometna reprezentacije BiH: Ozbiljno shvatiti Slovake i Litvance

Favoriti u grupi

Okuplja se rukometna reprezentacije BiH: Ozbiljno shvatiti Slovake i Litvance

Objavljeno na dan 01.11.2015 - 10:49 | Izvor: USKinfo.ba | oslobođenje.ba


Okupljanjem u hotelu Senad od Bosne u Lukavcu, danas počinju pripreme rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine za početak kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2017. godine.

Najbolji bh. rukometaši igraju protiv Slovačke u srijedu od 20.15 sati, te protiv Litvanije (8. novembra), a u našoj grupi nalazi se još i reprezentacija Kosova.

Izabranici Dragana Markovića protiv Slovačke igrat će u tuzlanskom Mejdanu, a tamo će obaviti pet treninga do utakmice. Na okupljanje u Lukavac, koji počinje od 12 sati, danas bi trebali stići svi igrači, sa izuzetkom Dejana Malinovića, koji sa svojim Creteilom igra protiv PSG-a u francuskom Liga kupu. Jedna od uzdanica selektora Markovića Vladimir Vranješ, rukometaš mađarskog Pick Szegeda smatra da smo mnogo kvalitetniji od Slovaka i Litvanaca, tako da ne bi trebalo biti problema, ako ozbiljno shvatimo mečeve.

- Favoriti smo u ovoj grupi, ali moramo to pokazati na terenu. Očekuju nas mečevei sa Slovačkom i Litvanijom i ako ih ozbiljno shvatimo, neće biti problema da ostvarimo pobjede. Ako u ta dva meče uđemo kao da igramo protiv neke od najjačih reprezentacija svijeta, poput Hrvatske ili Danske, onda će naš kvalitet doći do izražaja i neće biti problema. Poznato je svima da protiv jačih reprezentacija igramo bolje, tako da u glavama moramo biti spremni za naredne izazove i neće biti problema, kazao nam je Vranješ.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!