Olakšanje vjernicima: Stigla aplikacija ''Pronađi džamije'' u svojoj blizini

IZ BiH

Olakšanje vjernicima: Stigla aplikacija ''Pronađi džamije'' u svojoj blizini

Objavljeno na dan 06.12.2019 - 17:25 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


U svojoj najnovijoj verziji aplikacija Islamske zajednice za Android OS nudi uslugu „Pronađi džamije“.

Koristeći ovu uslugu moguće je pronaći džamije u svojoj blizini, odnosno u radijusu 10km od lokacije korisnika. Ovom uslugom obuhvaćene su džamije u Bosni i Hercegovini ali i u inostranstvu s tim da je za korištenje usluge neophodna internet konekcija.

Također, urađena je i reorganizacija vaktije koja sada obuhvata sve gradove na području Bosne i Hercegovine. O ostalim novostima upoznajte se kroz samu aplikaciju.

Iz Islamske zajednice podsjećaju da je od 1. oktobra 2019. godine sadržaj internet stranice dostupan i putem aplikacije za mobilne uređaje bazirane na Android operativnom sistemu. 

Puštanje u rad ove aplikacije predstavlja inovativan iskorak u digitalni svijet kada je riječ o promociji misije Islamske zajednice. Kinternetweb-stranice. Pored informacija o aktuelnostima i svakodnevnim aktivnostima iz Islamske zajednice, važnija značajka aplikacije je i olakšan pristup kategoriji „Pitanja i odgovori“.

Tako je npr. slanje upita iz ove oblasti omogućeno kroz samu aplikaciju (bez potrebe slanja upita putem e-maila), kao i pretraživanje ranije datih odgovora iz svih oblasti.

Aplikacija predstavlja autorski produkt administratorskog tima web-portala Islamske zajednice, a možete je preuzeti putem Google PlayStore-a.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!