Marketing USKinfo.ba
Omer Škaljo isključen iz SDA zbog ''ličnih interesa'', opozicija skeptična prema takvim ''eformama''!

ČETVORICA ISKLJUČENA

Omer Škaljo isključen iz SDA zbog ''ličnih interesa'', opozicija skeptična prema takvim ''eformama''!

Objavljeno na dan 13.02.2018 - 14:30 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Zastupnik SDA u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Omer Škaljo uputio je u novembru 2017. entitetskom organu zakonodavne vlasti zahtjev za otpremninu u iznosu od 15.000 KM radi odlaska u penziju. Škaljo je u kratkoj telefonskoj izjavi za Klix.ba potvrdio da je zbog toga isključen iz SDA.

Saopćeno je da je na jučerašnjoj sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica procijenjeno da su uz Omera Škalju isključeni i Miralem Redžić, Kemal Efendić i Selmir Čolaković, jer je procijenjeno da su djelovali protivno Statutu SDA.

Zastupnik DF-a u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH Mahir Mešalić prvi je otkrio informaciju o otpremnini, navodeći tada da je Škaljo, zastupnik SDA u Parlamentu FBiH i član Glavnog odbra SDA, uspio ostvariti san u Bosni i Hercegovini.

Mešalić je, međutim, skeptičan prema jučerašnjoj odluci donesenoj na sjednici Općinskog izvršnog odbora SDA Zenica, kazavši za Klix.ba da je isključenje zakasnjelo.

"Trebalo je da Omer Škaljo ranije bude isključen iz stranke za sve zloupotrebe položaja. I ne samo isključen, već i krivično gonjen zajedno sa svim rukovodiocima SDA koji su mu pomogli da nepotistički zaposli kompletnu porodicu, što u Elektroprivredu, što u ostala preduzeća", kazao je Mešalić, dodavši da on nije imao mjeru.

Mešalić je dodao da očekuje sada da SDA smijeni direktora i izvršnog direktora Elektroprivrede Bajazita Jašarevića i Nevada Ikanovića, kao i ostale rukovodioce koji učestvuju u zapošljavanju isključivo SDA kadra.

"Tražimo da, ukoliko imaju bilo kakvih saznanja o zloupotrebama položaja, pokrenu krivični postupak. Naravno, ukoliko imaju dokaze da je Škaljo počinio djela koja mu pripisuju, odnosno da je učestvovao u nepotističkom zapošljavanju", kazao je Mešalić.

Dodao je da SDA ima veliki broj primjera nepotističkog zapošljavanja u Tuzlanskom kantonu. 

"U UKC-u Tuzla je zaposleno blizu 200 osoba, medicinskog i nemedicinskog osoblja, čime je ta institucija stavljena pred bankrot. U Tuzli se isto tako zapošljavaju u Elektrodistribuciju i ostala javna preduzeća", rekao je Mešalić, dodavši da niko nije smijenjen osim čovjeka koji se povlači u penziju.

Iz zeničke SDA saopćeno je da okreću novi list u svom radu i da će nastavit reformske procese o čemu će javnost, navode, u svakom momentu biti obaviještena.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2015 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!