Općina Bosanska Krupa dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć radnicima koji su u pandemiji ostali bez posla

Koronavirus

Općina Bosanska Krupa dodjeljuje jednokratnu novčanu pomoć radnicima koji su u pandemiji ostali bez posla

Objavljeno na dan 03.06.2020 - 13:55 | Izvor: USKinfo.ba |


Općina Bosanska Krupa je danas objavila javni poziv za dodjelu jednokratne novčane pomoći licima kojima je u vrijeme trajanja stanja prirodne nesreće izazvane virusom COVID-19 prestao radni odnos. Poziv se odnosi na one radnike koji po dobijanju otkaza nisu ostvarili pravo na naknadu Službe za zapošljavanje USK.

Pravo na pomoć imaju lica kojima je prestanak radnog odnosa utvrđen za vrijeme trajanja prirodne nesreće, koja na dan proglašenja prirodne nesreće imaju prebivalište na području općine Bosanska Krupa, koja se nalaze na evidenciji nezaposlenih i lica koja nisu ostvarila drugi vid jednokratne novčane pomoći iz nadležnosti Službe za zapošljavanje Unsko-sanskog kantona - Biroa rada Bosanska Krupa.

„Poziv je za sve one građane Bosanske Krupe koji su usljed pandemije koronavirusa ostali bez posla a koji nisu ostvarili pravo na naknadu Biroa za zapošljavanje. Svi koji se prijave na poziv i dokažu da su ostali bez posla, dostave minimum dokumentacije, dobit će iznos od 379 KM kao jednokratnu pomoć koliko i iznosi pomenuta naknada Biroa“, kaže načelnik Općine Bosanska Krupa.

Javni poziv kojim su propisani uslovi za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć, potrebna dokumentacija, rokovi i način dodjele novčanih sredstava objavljen je na stranici Općine Bosanska Krupa i oglasnim pločama, a otvoren je do 1. jula 2020. godine.

Sve dodatne informacije u vezi javnog poziva mogu se dobili u općinskoj Službi za upravljanje razvojem putem telefona: 037/961-460.

 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!