Osam mjeseci za lažno prijavljivanje terorističkih aktivnosti

SUD BIH

Osam mjeseci za lažno prijavljivanje terorističkih aktivnosti

Objavljeno na dan 22.01.2020 - 10:56 | Izvor: USKinfo.ba | detektor.ba


Optuženi Suad Jukanović priznao je krivicu da je u decembru 2016. godine putem društvene mreže uputio jednom diplomatskom predstavništvu u Bosni i Hercegovini lažnu prijavu da je njegov rođak povezan sa terostičkim aktivnostima, te je osuđen na osam mjeseci uvjetno.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva BiH optuženi Jukanović je 22.decembra 2016. godine uputio lažnu prijavu protiv svog rođaka, tako što je putem društvene mreže uputio lažnu prijavu, zbog navodne povezanosti sa planiram terorističkim aktivnostima.

„Poruku je poslao na korisnički nalog jednog diplomatskog predstavništva u BiH, sa sjedištem u Sarajevu, što je kod uposlenika izazvalo uznemirenje. 

Provedenim provjerama koje su provele agencije za provođenje zakona, utvrđeno je da izneseni navodi nisu istiniti i da je navedena osoba lažno prijavljena“, stoji u saopćenju Tužilaštva.

U skladu sa sporazumnim priznanjem, Jukanović je osuđen na osam mjeseci uvjetno. Kazna se neće izvršiti ako optuženi ne počini novo krivično djelo u periodu od dvije godine.

Sporazumnim priznanjem krivice optuženi se odrekao prava na suđenje i prava na žalbu na presudu koju mu, na osnovu sporazuma, izrekne Sud BiH.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!