Osoblje i piloti Germanwingsa i danas odbijaju letjeti, otkazano nekoliko letova

Nekoliko letova Germanwingsa

Osoblje i piloti Germanwingsa i danas odbijaju letjeti, otkazano nekoliko letova

Objavljeno na dan 25.03.2015 - 08:52 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba / Klix.baOsoblje je zabrinuto jer misle da je pad aviona možda povezan sa popravkom vrata za točak koji se koristi pri slijetanju, nezvanično je objavio njemački Spiegel. 

Lufthansa je negirala da postoji povezanost između popravke i otkazanih letova, te ističu kako je osoblje odbilo letjeti iz "privatnih razloga". 

Kompanija je potvrdila da je avion koji se srušio na Alpama bio prizemljen sat vremena u ponedjeljak jer je imao manji kvar, ali su naglasili kako taj kvar nije ugrožavao sigurnost ljudi u avionu.

"Popravljali smo vrata za točak jer su pravila veliku buku i avion je poletio ponovo u ponedjeljak u 10 sati ujutro", rekao je glasnogovornik Lufthanse.

Airbus A320 obavio je nekoliko letova prije nesreće. Iz ove kompanije navode kako je osoblje uznemireno i zato su dobili letjeti.

Letovi Germanwingsa iz Dizeldorfa prema nekoliko destinacija su otkazani, kao i letovi iz Stuttgarta.

Danas će biti nastavljena potraga za tijelima poginulih u padu aviona. Službenici vjeruju da je na letu 4U 9525 bilo 67 Nijemaca, 45 Španaca, te da su ostalo Australci, Turci, Holanđani, Danci i Blegijanci.


TAGOVIKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!