Osvojenu medalju poklonio djevojci u kolicima

Sađid Bulut

Osvojenu medalju poklonio djevojci u kolicima

Objavljeno na dan 13.04.2017 - 14:46 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Otac djevojke ističe da je to velika stvar za njegovu porodicu, pogotovo za kćerku koja voli sport i često posjećuje takmičenja, posebno karatea.

Visočki karatist Sađid Bulut na nedavno održanom međunarodnom turniru u tradicionalnom karateu u Sloveniji obradovao je dvadesetogodišnju Janu Ljondov, koja boluje od cerebralne paralize, poklonivši joj srebrenu medalju, a njen osmijeh kada je to učinio, kaže, pamtit će cijelog života.

Uz dozvolu majke

- Kada sam ušao u dvoranu u Kopru vidio sam djevojku u kolicima. Odmah sam odlučio, ako pobijedim poklonit ću joj pobjedu i medalju, rekao je Bulut Feni te dodao da je na taj način htio pokazati da je sport i fizički i duhovni odgoj.

Kaže da je medalju skinuo s vrata i uz dozvolu njene majke poklonio Jani.

Saso Ljondov, Janin otac ih je slikao, a pronašli su se, kad su im se utisci slegli, putem društvenih mreža.

Ljondov je u izjavi za Fenu kazao da je ovo velika stvar za njegovu porodicu, pogotovo za kćerku koja voli sport i često posjećuje takmičenja, a posebno karatea.

- I ja sam bio sportista i znam šta znači nekome darovati svoju pobjedu, svoju medalju, pogotovo nekome nepoznatom, a pritom se i ne predstaviti, čime je čin još veći, istakao je Ljondov.

Dodaje da je karatista prišao njegovoj supruzi pitao je može li pokloniti medalju djevojci u kolicima što je, nakon dozvole, i učinio.

- Kćerka je radosna. Dirnuo me je u srce i to nema cijene, naglasio je Ljondov.

Veliki sportisti i veliki ljudi

Bulut je član karate kluba "Visoko" iz Visokog, a njegov trener Redžep Građan kaže da takve poteze prave veliki sportisti i veliki ljudi. Naveo je da je Bulut u prošloj godini osvojio dvije zlatne medalje te da je nosilac titule sportiste 2016. godine u svom gradu.

Na karate takmičenju u Kopru učestvovali su takmičari iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Bosne i Hercegovine.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!