Otkazani dolasci Kineza u NP ''Una''

USK

Otkazani dolasci Kineza u NP ''Una''

Objavljeno na dan 28.02.2020 - 10:40 | Izvor: USKinfo.ba | nezavisne.com


 Zbog opasnosti od širenja virusa korona turističke agencije su otkazale dolaske turista iz Kine, ali i susjednih azijskih zemalja u Nacionalni park "Una" kod Bihaća, potvrdio je Amarildo Mulić, direktor pomenutog parka.

Prema njegovim riječima, posljednjih nekoliko godina povećan je broj posjeta turista iz azijskih zemalja, a ove godine očekivao se rekordan broj posjetilaca iz tog dijela svijeta.

"Nažalost, sve je blokirano i prekinuti su svi turistički tokovi s Kinom i zemljama Azije. 

Ostaje nam da se nadamo kako će se situacija stabilizirati i vratiti u neko prvobitno stanje i da ćemo imati što manje ekonomskih posljedica", kazao je Mulić,pišu Nezavisne.

On je potvrdio kako je istovjetna situacija i sa Nacionalnim parkom "Plitvička jezera", koji se nalazi u neposrednom susjedstvu, u Republici Hrvatskoj, s kojim održavaju partnerske odnose i razmjenjuju turističku ponudu. 

Mulić kaže kako bi posljedice po ovdašnji turizam mogle biti mnogo gore ukoliko se virus proširi na zemlje arapskog svijeta, odakle stiže najveći broj turista u Unsko-sanski kanton.

"Zasad nema otkazivanja turističkih aranžmana iz tog dijela svijeta, ali s obzirom na to kako se situacija razvija ništa nije isključeno", kaže Mulić. I pored migrantske krize koja je prošle godine bila izražena u Unsko-sanskom kantonu, Nacionani park "Una" je u tom periodu posjetilo preko 120.000 turista, što je bio rekordan broj u proteklih osam godina, koliko postoji.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!