Otkazano sutrašnje ročište Fadilu Novaliću i dugima za predmet ''Respiratori''

NA SUDU BIH

Otkazano sutrašnje ročište Fadilu Novaliću i dugima za predmet ''Respiratori''

Objavljeno na dan 24.06.2021 - 10:38 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba / Foto: I. Š./Klix.ba


Otkazano je ročište koje je bilo zakazano za sutra u Sudu BiH federalnom premijeru Fadilu Novaliću i drugima u vezi sa nabavkom 100 respiratora vrijednosti 10.530.000 KM.

Advokat Kadrija Kolić, koji u ovom predmetu brani suspendovanog direktora Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudina Solaka, rekao je Srni da je ročište otkazano, ali da mu nije poznat razlog.

Osim Novalića i Solaka, za spornu nabavku respiratora optuženi su i ministar finansija FBiH Jelka Milićević i vlasnik preduzeća "Srebrena malina" Fikret Hodžić.Novalić, Solak i Hodžić optuženi su za udruživanje radi činjenja krivičnih djela u vezi sa djelima zloupotreba položaja ili ovlaštenja, primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem.

Njih optužnica tereti i za pranje novca, falsifikovanje ili uništenje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, falsifikovanje službene isprave i povredu obaveze vođenja trgovačkih ili poslovnih knjiga i sastavljanja finansijskih izvještaja i njihovo falsifikovanje ili uništavanje.

Milićevićeva je optužena za nesavjestan rad u službi.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!