Otkriven muškarac koji je ispisao uvredljive grafite kod džamije u Prijedoru

ISPITAN U POLICIJI

Otkriven muškarac koji je ispisao uvredljive grafite kod džamije u Prijedoru

Objavljeno na dan 20.03.2019 - 13:38 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Policija u Prijedoru identifikovala je osobu inicijala B.P. (1981) iz tog grada, zbog sumnje da ispisala grafite u neposrednoj blizini Čaršijske džamije.

Fena nezvanično saznaje da je ispitan Bojan Pećanac.

Iz Policijske uprave Prijedor su saopćili da se B.P. sumnjiči da je izvršio krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

Tereti se da je 4. i 5. marta 2019. godine, u ulici Muharema Suljanovića, na zidu pomoćnog objekta-garaže koja se nalazi u neposrednoj blizini vjerskog objekta te ispred ulaza u navedeni objekt, ispisao grafite "ISHS“, "NIKA“, kao i četiri ćirilična slova S.

Grafite istog sadržaja osumnjičeni je također ispisao na stambenoj zgradi koja se nalazi u ulici Muharema Suljanovića, zatim u ulici Branislava Nušića na asfaltnoj podlozi ispred ulaza u vjerski objekt, kao i na mostu u mjestu Čarakovo, navode iz policije.

Nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, protiv B.P. će Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor biti dostavljen izvještaj za krivično djelo javno izazivanje i podsticanje nasilja i mržnje.

Iz Medžlisa Islamske zajednice Prijedor su ranije osudili uvredljive grafite u haremu Čaršijske džamije u Prijedoru i na garaži tog vjerskog objekta.

"U vrijeme kada sve više govorimo o suživotu, toleranciji i sprečavanju djela nastalih iz mržnje, još ima onih koji su zadojeni fašizmom i mržnjom", saopćili su iz Medžlisa Islamske zajednice uz osudu takve vandalske radnje.PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!