Otkrivena još jedna komora u Zvoniku, energija kao na Bosanskoj piramidi sunca

Uređenje

Otkrivena još jedna komora u Zvoniku, energija kao na Bosanskoj piramidi sunca

Objavljeno na dan 27.08.2017 - 10:48 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Modificirano uzvišenje “Zvonik”, koje se nalazi u “Arheološko-turističkom parku Ravne 2”, čini se, krije mnoge tajne.

Tokom ljetne sezone 2016. volonteri Fondacije Arheološki park: Bosanska piramida Sunca otvorili su četiri sonde i pronašli dva tunela. Jedan je dužine 15 metara s komorom, a drugi pet metara dužine. Prvi tunel je uređen i pretvoren u “Orgonsku (životnu) komoru” i već je u upotrebi za meditacije od 2017. godine.

U nastavku uzvišenja, sa sjeverne strane, radnici Fondacije su otkrili još jednu šupljinu krajem augusta 2017. U toku je uređenje prilaza i čišćenje ove, manje komore.

Plan je da se tokom ove sezone uredi, a otvori za javnost slijedeće godine kao novi prostor za meditaciju, objavio je Semir Osmanagić.

Tim stručnjaka za energetske fenomene iz Beograda vršio je mjerenja koja su pokazala identične vrijednosti za električna polja, ultrazvuk i nivo orgonske energije na Zvoniku, kao i na Bosanskoj piramidi Sunca. Očigledna je veza i to ne samo energetska. Naime, Zvonik se pruža dva kilometra na jug, zatim pola kilometra na istok i završava u najvećoj piramidi svijeta.

“Energetska zvonjava” počinje u parku “Ravne 2” i to upravo na Zvoniku.

Uloga šupljina, tunela i (rezonantnih) komora je od ključnog značaja. Naime, ovi prolazi pojačavaju energije koje stvaraju podzemne vode i kvarcni kristal.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!