Otkud migrantima 46 maraka za kartu od Sarajeva do Bihaća

Putuju autobusima, vozovima, taksijem

Otkud migrantima 46 maraka za kartu od Sarajeva do Bihaća

Objavljeno na dan 15.04.2019 - 20:28 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Migranti se od Sarajeva do Bihaća prebacuju raznim prijevoznim sredstvima. Osim Talgo voza, koji im je omiljeno prijevozno sredstvo i kojim najviše putuju, mnogi odlaze i autobusom. Istražili smo koliko košta karta u jednom smjeru.

Talgo voz "Željeznica FBiH" svakog dana kreće u 16 sati iz Sarajeva, a njegov dolazak u Bihać očekuje se pola sata iza ponoći. Međutim, akcijama MUP-a USK svi migranti iz voza budu izvedeni u Bosanskoj Krupi i vraćeni nazad. Karta u jednom smjeru vozom košta 42,50 KM.

S druge strane, nešto je skuplji prijevoz autobusom. Tako karta Sarajevo - Bihać košta 46 maraka. I oni koji putuju autobusom budu izvedeni iz autobusa u Velečevu na ulazu u Ključ, u slučaju da na nekoj ranijoj stanici ne napuste autobus.

Ekipa "Avaza" danas je s glavne autobuske stanice u Sarajevu ispratila pun autobus migranata. Njima se karte prodaju kao i svim ostalim putnicima iako su svi prijevoznici upozoreni da će biti sankcionirani.

Također, na nedavnoj vanrednoj sjednici Gradskog vijeća Bihać jedan od zaključaka se ticao i transporta migranata u Unsko-sanski kanton.

- Od Vlade Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova RS tražimo da, u koordinaciji s Ministarstvom sigurnosti BiH i Graničnom policijom BiH, postigne veći angažman u zaštiti državne granice između BiH i Srbije i zabrane transporta migranata preko RS do USK - zaključeno je na sjednici.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!