Otvoreno pismo povodom najave dislociranja Gradske galerije Bihać

Pismo je također upućeno gradonačelniku

Otvoreno pismo povodom najave dislociranja Gradske galerije Bihać

Objavljeno na dan 17.04.2015 - 13:29 | Izvor: USKinfo.ba | USKinfo.ba


Povodom najave premještaja Gradske galerije u Bihaću, uposlenici i rukovodstvo ove ustanove su se obratili javnosti i medijima putem saopćenja kojeg prenosimo u cjelosti.

Neugodno nas je iznenadila najava dislociranja Gradske galerije Bihać iz njenog sadašnjeg prostora, koju je gradonačelnik Bihaća, Emdžad Galijašević, ovih dana potvrdio i obrazložio u medijima.

Otvoreno pismo potpisalo je preko šezdeset uglednih Bišćana i prijatelja Bihaća (umjetnici, naučnici, univerzitetski profesori, kulturni radnici, itd.), koji žive i djeluju u Bosni i Hercegovini, Francuskoj, Hrvatskoj, Njemačkoj, Sjedinjenim Američkim Državama i Velikoj Britaniji.

Pismo je također upućeno gradonačelniku Grada Bihaća, Gradskom vijeću Grada Bihaća, Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture i sporta USK, Ministarstvu kulture i sporta FBiH.

Sličnim protestnim pismima su se gradonačelniku i Gradskom vijeću Grada Bihaća već obratili: Udruženje likovnih umjetnika Bosne i Hercegovine i Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu.

Uvjereni da bi dislociranje Galerije donijelo samo dugoročnu, dalekosežnu i nesagledivu štetu za Bihać i njegove građane, spremni smo da se i dalje angažiramo protiv te inicijative.

Da bi ste pročitali cijelo saopćenje, kliknite na: "Otvoreno pismo povodom najave dislociranja Gradske galerije Bihać".
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!