Ovaj je stvarno mislio ozbiljno: Trump otkazao posjetu Danskoj jer premijerka te zemlje ne želi prodati Grenland

Trebao posjetiti Dansku 2. sepembra

Ovaj je stvarno mislio ozbiljno: Trump otkazao posjetu Danskoj jer premijerka te zemlje ne želi prodati Grenland

Objavljeno na dan 21.08.2019 - 08:25 | Izvor: USKinfo.ba | avaz.ba


Tramp otkazao posjetu Grenlandu jer premijerka te zemlje ne želi prodati Grenland

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump) otkazao je posjetu Danskoj nakon što je premijerka te zemlje Mete Frederiksen (Mette) poručila kako ne želi razgovarati o prodaji Grenlanda. 

- Danska je posebna država sa nevjerovatnim ljudima. Ali računajući na stav premijerke Mete Frederiksen koja nije zainteresirana za razgovor o prodaji Grenlanda, odgodit ću planirano putovanje za neko drugo vrijeme - napisao je Trump na svom Twitteru.

Prethodno je premijerka Frederiksen poručila kako "Grenlad nije na prodaju", te da je "ideja SAD apsurdna", nakon što je ekonomski savjetnik američkog predsjednika potvrdio da je Vašington zainteresiran za kupovinu tog otoka. 

- Grenland nije na prodaju. Grenland nije danski. Grenland pripada Grenlandu. Iskreno se nadam da nisu mislili ozbiljno - rekla je Frederiksen za list "Sermitsiak" tokom posjete Grenlandu, koji je u sastavu Kraljevine Danske.

Tramp je u posetu Kopenhagenu trebao otputovati početkom narednog mjeseca, 2. septembra, na osnovu poziva kraljice Margrethe II.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!