Ovo je najbolji način za čuvanje hljeba, a ubjedljivo najgori je plastična kesa

!

Ovo je najbolji način za čuvanje hljeba, a ubjedljivo najgori je plastična kesa

Objavljeno na dan 18.09.2019 - 11:51 | Izvor: USKinfo.ba | oslobodjenje.ba


Mnogi ljudi hljeb ostavljaju na kuhinjskom pultu, u kutiji za hljeb ili kuhinjskom ormariću, a pritom ga drže u papirnoj ili plastičnoj kesi.

To je greška zbog koje se hljeb brzo ubuđa i obajati već poslije nekoliko sati

Kesa će polako, ali sigurno "osušiti" hljeb, a sobna temperatura je idealna za razvoj buđi, piše Stvar ukusa. Plus - ako hljeb ostavljate u kuhinji na mjestima gdje može da dođe u kontakt sa vodom, ubuđaće se još brže.

Najbolje rješenje, koliko god vam možda blesavo zvučalo, jeste da stavite hljeb u zamrzivač.

Ovako ćete uvijek imati svježu veknu, a možete je odmrznuti na dva načina:

1. Ako vam treba odmah, izvadite zaleđeni hljeb, stavite ga u aluminijumsku foliju i zagrijete u rerni;

2. Ako želite svjež hljeb za ujutro, izvadite ga pred spavanje i stavite na čistu kuhinjsku krpu da se preko noći lagano otapa. Ujutro će ukus biti kao da ste ga tek kupili u pekari.





KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!