Ovo su zvijezde s najvišim kvocijentom inteligencije

Hollywood

Ovo su zvijezde s najvišim kvocijentom inteligencije

Objavljeno na dan 08.01.2018 - 08:33 | Izvor: USKinfo.ba | radiosarajevo.ba


Nicole Kidman, Matt Damon, Shakira, Lisa Kudrow, Sharon Stone, James Franco i Natalie Portman su holywoodske zvijezde koje imaju visoki kvocijent inteligencije( IQ) iznad 130, prenosi Hollywood.com.

Ashton Kutcher - 160

Kada čuju koliko holivudski ljepotan Ashton Kutcher, na čiji su šarm pale i Demi Moore i Mila Kunis, ima visok kvocijent inteligencije, mnogi se iznenade. Vjerovali ili ne, on je 160, točno koliko ima i Stephen Hawking.

Matt Damon - 160

Zbog holivudskog glumca Matta Damona mnogi su pogledali sve nastavke filma 'Bourneov identitet', a ovaj glumac, čiji kvocijent inteligencije iznosi 160, pohađao je Harvard, iako ga na kraju, zbog glume, nikada nije završio. Predložak za scenarij filma 'Dobri Will Hunting' napisao je na satu engleskog.

Quentin Tarantino - 160

Quentin Tarantino srednju školu nikada nije završio. Shvatio je da je školovanje uzaludno, te je počeo raditi u kinu kao osoba koja će vam pokazati put do vašeg sjedala. No, sve to ne znači da je manje inteligentan. Dapače, šuška se kako slavni redatelj ima jednaki kvocijent inteligencije kao i Albert Einstein - 160.

Sharon Stone - 154

Jedna od najljepših glumica Hollywooda, čije se scene, kada prekriži noge tijekom policijskog ispitivanja u 'Sirovim strastima', i danas mnogi rado sjećaju, spada i među najinteligentnije glumice. IQ Sharon Stone iznosi nevjerojatnih 154.

Steve Martin - 142

Prije nego li je postao komičarska legenda, kojeg vole mnoge generacije, Steve Martin pohađao je filozofiju na Cal Stateu. Škola ga je očarala, sanjao je da postane profesor, no sve se promijenilo kada se prebacio na UCLA gdje je odabrao smjer pozorište. Njegov kvocijent inteligencije iznosi 142.

Natalie Portman - 140

Natalie Portman nije samo lijepa i nadarena glumica, već i iznimno inteligentna. Njen IQ iznosi 140.  Na Harvardu je studirala psihologiju. Njena dva rada objavljena su u znanstvenim časopisima, radila je kao istraživač na Harvardu te tečno govori čak pet jezika.

 

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!