Pacolli Dačića nazvao 'zamjenikom balkanskog koljača Miloševića'

Ministar vanjskih poslova Kosova

Pacolli Dačića nazvao 'zamjenikom balkanskog koljača Miloševića'

Objavljeno na dan 08.02.2019 - 12:39 | Izvor: USKinfo.ba | balkans.aljazeera.com


Ministar vanjskih poslova Kosova Behgjet Pacolli reagirao je na govor koji je šef diplomatije Srbije Ivica Dačić održao na sjednici Vijeća sigurnosti UN-a, nazivajući ga "zamjenikom balkanskog koljača Slobodana Miloševića".

Upitao je "kako je moguće" da se Dačiću dozvoli da tu govori i optužio Srbiju da je "odgovorna za nekoliko ratova na Balkanu".

'Kriminalni i šovinistički background'

"Godinama i decenijama pratimo globalnu debatu o demokratizaciji sistema UN-a. Međutim, kada gledam zamjenika balkanskog koljača Slobodana Miloševića, danas ministra vlade Srbije Ivicu Dačića, kako iscrpno govori bez da pritom pocrveni, pred uglednim diplomatama zemalja koje imaju predstavnike u Vijeću sigurnosti UN-a, pokrećem pitanje da li demokratizacija globalnih institucija uključuje davanje prostora ličnostima sa kriminalnim i šovinističkim backgroundom, kao što je Dačić", naveo je Pacollii, a prenosi RTK.

Kako je moguće, pita se Pacolli, da "u diplomatskoj prostoriji predstavnik kriminalnog režima, zemlje odgovorne za nekoliko ratova na Balkanu, on govori pred predstavnicima zemalja koje omogućuju postojanje mira i stabilnosti i koje su sa pravom podržale našu nezavisnost".

"Je li to demokratija ili defekt ovog univerzalnog sistema", upitao je Pacolli, objavljeno je u press klipingu UNMIK-a.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!