Pakistanac odležao kaznu u zatvoru u Bihaću zbog dilanja droge, sad je protjeran

OSUĐEN I IZDRŽAO KAZNU

Pakistanac odležao kaznu u zatvoru u Bihaću zbog dilanja droge, sad je protjeran

Objavljeno na dan 06.05.2020 - 13:14 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Služba za poslove sa strancima jučer je izrekla mjeru protjerivanja državljaninu Pakistana s zabranom ulaska i boravka ne teritoriji BiH u periodu od tri godine, zbog počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Pakistancu je određena i mjera stavljanja pod nadzor smještajem u Imigracioni centar.

Naime, u ranijem periodu pripadnici Službe za poslove sa strancima i Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona zajedničkim aktivnostima pronašli su državljanina Pakistana koji se dovodi u vezu sa krivičnim djelom neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Nadležni sud državljanina Pakistana je osudio na kaznu zatvora u trajanju od pet mjeseci radi počinjenog krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih, koju je on izdržao u Kazneno-popravnom zavodu poluotvorenog tipa u Bihaću.

Služba za poslove sa strancima Pakistancu je utvrdila identitet, te se poduzimaju daljnje mjere i radnje radi njegovog udaljenja u zemlju porijekla.

Služba će i u narednom periodu kontinuirano preduzimati sve neophodne operativne aktivnosti prema svim stranim državljanima koji na bilo koji način mogu predstavljati prijetnju sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!