Palestinski dječak u reklami poziva svjetske lidere na iftar u svoju kuću pod ruševinama!

ZANIMLJIVOSTI

Palestinski dječak u reklami poziva svjetske lidere na iftar u svoju kuću pod ruševinama!

Objavljeno na dan 24.05.2018 - 13:26 | Izvor: USKinfo.ba | usn.co.ba


Kuvajtski telekom operater Zain objavio je ramazansku reklamu s dječakom koji poziva svjetske lidere da se osvrnu na arapski svijet. Ova reklama na YouTubeu pregledana je blizu šest miliona puta.

U videu objavljenom prije sedam dana dječak se obraća Donaldu Trumpu, Vladimiru Putinu, Kimu Jong-unu, Angeli Merkel, Justinu Trudeauu i Antoniju Guterresu. Pred nepomičnim Trumpom dječak predsjedniku želi sretan ramazan i poziva ga da zajedno iftare “ako mogne naći njegovu kuću pod ruševinama”.

Onda Putina uzima za ruku i priča mu kako je u ratu izgubio porodicu, da bi se potom s Merkel i Trudeauom susreo na plaži na koju pokušavaju izaći izbjeglice koje su stigle čamcima.

Kim Jong-un je prikazan s tužnim izrazom lica dok stoji pred ostacima dječakove uništene sobe, a kasnije dječak iz zatvora oslobađa djevojčicu s palestinskim šalom oko vrata. Djevojčica liči na mladu Ahed Tamimi, pritvorenu palestinsku tinejdžerku koja je prošle godine uhapšena zbog udaranja i šamaranja izraelskih vojnika u selu Nabi Saleh na Zapadnoj obali.

Video završava refrenom: “Naš iftar će biti u Jerusalemu, glavnom gradu Palestine”.

Ovo nije prva politička ili vjerska reklama Zain mobilea. Početkom ramazana prošle godine objavili su reklamu s porukom protiv terorizma u kojoj apeluju da se muslimani neprijateljima suprotstavljaju mirom, a ne ratom. Ova reklama prikupila je blizu 15 miliona pregleda.

KOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti

Copyright © 2013 - 2019 USKinfo.ba - Informativni portal | Web developed by IDK Studio - Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!