Palmer osudio mogućnost imenovanja Špirića u Komisiju za borbu protiv korupcije

SASVIM LOGIČNO

Palmer osudio mogućnost imenovanja Špirića u Komisiju za borbu protiv korupcije

Objavljeno na dan 08.02.2020 - 13:17 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Specijalni izaslanik SAD-a za Zapadni Balkan Matthew Palmer osudio je mogućnost imenovanja Nikole Špirića u parlamentarnu Komisiju za borbu protiv korupcije.

To se dogodilo na sastanku ministrice vanjskih poslova BiH Bisere Turković s Palmerom.

Kako je Klix.ba ranije pisao, da je bosanskohercegovačka politika odvojena od stvarnosti pokazuje i odluka vlasti na nivou institucija BiH da predlože čovjeka s američke crne liste Nikolu Špirića da prati rad Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Ipak, Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH nije usvojio Prijedlog odluke o imenovanju članova Komisije za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije gdje je kao član bio predložen delegat SNSD-a u Domu naroda Nikola Špirić.

Na sjednici Parlamenta BiH zastupnik SDS-a Dragan Mektić je kazao da prosto nije mogao vjerovati ko je predložen za članove komisije pitajući da li vlast stvarno u ovolikoj mjeri degradira mentalni sklop građana.

"Čitam i gledam: Nikola Špirić. To je čovjek koji je na crnoj listi SAD-a jer je duboko involviran u korupciju u BiH. To je čovjek koji ima nekoliko istraga", rekao je Mektić.

Konačnu odluku o članstvu Nikole Špirića u Komisiji za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH dat će Dom naroda PSBiH u ime kojeg je i predložen za člana.

U septembru 2018. godine Sjedinjene Američke Države (SAD) uvele su sankcije Špiriću zbog vjerodostojnih informacija o tome da je Špirić "uključen u javnu korupciju". Na crnoj listi SAD-a završio je zbog ometanja javnih procesa vezanih za rad OSA-e.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba


POVEZANE VIJESTI


VIJEST SEDMICE


VIDEO SEDMICE

INFO BOX


Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!