Par usvojio ''djevojčicu'' iz Ukrajine, otkrili da se radi o 22-godišnjakinji

BIZARAN SLUČAJ

Par usvojio ''djevojčicu'' iz Ukrajine, otkrili da se radi o 22-godišnjakinji

Objavljeno na dan 25.09.2019 - 09:04 | Izvor: USKinfo.ba | klix.ba


Kristine Barnett i njen bivši suprug Michael Barnett optuženi su da su ostavili svoju usvojenu kćerku Nataliju Grace u stanu u Layafetteu u Indiani prije nego su se mjesec kasnije preselili u Kanadu. Oni pak tvrde da postoji razlog za to, a to je da djevojčica nema šest, nego 22 godine te da je to tek početak priče.

Kada su Nataliju usvojili iz Ukrajine, mislili su da ima šest godina. Uskoro su saznali da podaci iz dokumenata nisu tačni i da djevojčica ima 22 godine, nakon čega su je napustili i otišli u drugu državu, prenosi Daily Mail.

Policija sada tvrdi da je djevojčica tri godine ostavljena da se brine sama o sebi, nakon što su je napustili oni koji su se trebali brinuti o njoj. Visoka je manje od metra i ima probleme s hodanjem, a zbog njenog izgleda je lako zaključiti da ima manje od 22 godine.

"Prave žrtve smo moja porodica i ja. Nepoznati uljez nas je godinama terorizirao prijeteći da će nas ubiti dok budemo spavali, gurajući nas na električnu ogradu i sipajući nam izbjeljivač u kafu. Govorila je da će nas ubiti, zamotati u deku i zakopati u dvorištu. Ljudi i mediji nas predstavljaju kao zlostavljače djeteta, ali to nije istina", rekla je između ostalog Barnett za Daily Mail.
Dodaje kako je Natalia već žena koja ima redovne cikluse i zube odrasle osobe.

"Ljekari su nam potvrdili da se radi o odrasloj osobi koja boluje od psihičkog poremećaja", kaže Barnett.

Bračni par Barnett ranije nije imao ovakvih problema, čak su bili proglašeni primjerom dobrih roditelja čiji je 15-godišnji autistični sin upisao prestižni univerzitet za fiziku.

Cijelu priču obradila je emisija CBS 60 Minutes davne 2012. godine. Par je djevojčicu usvojio 2010. godine na Floridi, a tada su o njoj znali samo da je iz Ukrajine i da ju je porodica napustila. Uskoro su saznali da ima problema s rastom kostiju, zbog čega neće mnogo rasti - ali im to nije predstavljalo problem.

Uskoro ih je šokiralo nekoliko detalja. Naime, o njoj su znali da ne može hodati i da ima šest godina. Šokiralo ih je kada je bez problema prošetala po plaži samo nekoliko dana nakon što je usvojena, a njena majka nije mogla vjerovati da šestogodišnja djevojčica ima stidne dlake.
Djevojčica je imala veoma razvijen, ali i neprimjeren rječnik, željela se družiti samo sa starijim djevojčicama i nije se htjela igrati igračkama. Kada su otkrili da ima redovan ciklus, Barnett je zamolila ljekare da provjere njene stvarne godine. Otkriveno je da ima 14 godina, nakon čega je djevojčica promijenila svoje ponašanje.

Počela je udarati dječake, a jednom je pokušala gurnuti Kristine na električnu žicu, nakon čega je poslana na psihijatrijsko liječenje. Uskoro je priznala da ima više godina nego što je prvobitno rečeno te da je pokušala ubiti članove svoje prave porodice.
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u BiH i ostalim zemljama regije

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!