Penicilin za SDA - Agan Bunić se izgalamio na opoziciju: Šta je, ne mijenjamo Dejton, dajte tih svojih 16 ruku da ih vidim!

Predsjedavajući Skupštine USK-a

Penicilin za SDA - Agan Bunić se izgalamio na opoziciju: Šta je, ne mijenjamo Dejton, dajte tih svojih 16 ruku da ih vidim!

Objavljeno na dan 22.05.2019 - 16:36 | Izvor: USKinfo.ba |


U Bihaću je jučer održana 4. redovna sjednica Skupštine Unsko-sanskog kantona. Na dopunjenom Dnevnom redu se našlo 13 tačaka, a najveću raspravu izazvala je "reforma" osnovnog i srednjeg obrazovanja. 

Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovnom i općem srednjem odgoju i obrazovanju, te Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o srednjem obrazovanju, bio je predmet rasprave skoro četiri sata. Većina diskusija bila je "političkog", a ne konstruktivnog karaktera, dok su zastupnici replicirali jedni drugima skoro za svaku izgovorenu rečenicu.

To je posebno naljutilo zastupnika SBB-a Agana Bunića, koji je uputio duhovitu kritiku opoziciju "Pa ne mijenjate Dejton", što je izazvalo smijeh svih prisutnih. Opozicija, a posebno zastupnici SDA u Skupštini USK-a, često su "na meti" predsjedavajućeg Agana Bunića, kojeg novinari i osobe koje prate rad Skupštine, često nazivaju "peniciliom" za opoziciju. 

 
PODIJELI OVU VIJESTKOMENTARI
Tvoj stav je bitan. Dodaj komentar na ovu vijest ...


FACEBOOK
USKinfo.ba - Naše priče / Naša stvarnost?


USKinfo.ba
Izdvojene vijesti


COVID-19
Prikaz zaraženih u Bosni i Hercegovini | Izvor: Klix.ba

Copyright © 2013 - 2020 | USKINFO PROMOCIJA d.o.o. | Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača!